Tuesday, 12 August 2014

Tentera Israel bertembung dengan rakyat Palestin di Tebing Barat

SELASA 12 OGOS, 2014 14:18
Budak lelaki Palestin membaling batu pada tentera IDF
[File photo] Menurut saksi kejadian pertempuran meletus berhampiran Bethlehem di selatan Tebing Barat. Seorang kanak-kanak telah dipukul oleh peluru getah di mukanya dan dibawa ke hospital. Beberapa lelaki muda mengalami sesak nafas akibat gas pemedih mata oleh pegawai-pegawai keselamatan.
Pertempuran meletus semalam antara pasukan tentera Israel dan Palestin di Tebing Barat, yang membawa kepada berpuluh-puluh mangsa Palestin, Anadolu dilaporkan.
Menurut saksi kejadian pertempuran meletus berhampiran Bethlehem di selatan Tebing Barat. Seorang kanak-kanak telah dipukul oleh peluru getah di mukanya dan dibawa ke hospital. Beberapa lelaki muda mengalami sesak nafas akibat gas pemedih mata oleh pegawai-pegawai keselamatan.
Pertempuran lain berlaku di Jerusalem tetapi tiada kecederaan dilaporkan.
Tentera Israel menyerbu bandar Silat Al-Harthiya, utara Tebing Barat, yang membawa kepada pertempuran dengan penduduk.
Dalam konteks berkaitan, tentera Israel mengumumkan bahawa ia menahan seorang anggota Hamas di Hebron kerana dia didapati senjata api dan peluru sendiri gudang.
Tebing Barat telah menyaksikan pertempuran harian antara tentera Israel dan penunjuk perasaan yang menentang serangan maut Israel ke atas Gaza.sumber

No comments:

Post a Comment