Thursday, 18 July 2013

Begini lah suasana Ramadhan di Palestine

Begini lah suasana Ramadhan di Palestine,Walaupun dalam Ramadhan,saudara-saudara kita di bumi Jihad Palestine tidak menjadikan berpuasa sebagai alasan untuk mereka berjuang,Gambar ini merupakan suasana pertempuran di Qalandiya Checkpoint pada Rabu semalam.Seramai 5 orang jurnalist dilaporkan cedera di serang,mereka ialah..
-Mufeed Abu Hasna,
-Omar Abdul Raziq
-Nida Younis
-Neela Araj
-Abdel Nasser Najjar.(Chairmain of the Palestinian Journalist Syndicate)

Mereka merupakan jurnalist-jurnalist yang membongkar keganasan Israel terhadap warga Palestine,mereka merupakan jurnalist yang bergadai nyawa hanya untuk menyediakan berita tentang saudara-saudara kita di Palestine.Doakan mereka...

GENERASI AL GHUROBA
 

Teruskan berdo'a dan menyumbang untuk rakyat Palestin. [mzk]

Dengan tindakan kejam yang berterusan rejim zionis mengenakan sekatan ke atas Gaza telah menyebabkan rakyat Palestin di Gaza terus menghadapi krisis makanan dan perubatan. Tindakan tentera Mesir merampas kuasa dari Presiden Mursi serta berapa tindakan menutup pintu Rafah dan memusnahkan laluan hayat terowong Mesir-Gaza telah menyebabkan krisis di Gaza semakin parah. Purata 65% - 100% keperluan asas rakyat Gaza seperti tepung, gula, beras, gandum, ikan dan minuman dibawa ke Gaza melalui terowong. 

Kesan dari penutupan terowong juga telah menjejaskan bekalan minyak yang merupan sumber tenaga bagi menghasilkan tenaga elektrik dan menjalankan kenderaan seperti Ambulan di Gaza. Ganguan bekalan tenaga elektrik sangat membahayakan ratusan pengidap buah pinggang yang memerlukan khidmat dialisis.

Teruskan berdo'a dan menyumbang untuk rakyat Palestin. [mzk]

-----------------------

Sumbangan projek Ramadhan, iftar, back2school, eid gift dan food pack:https://www.facebook.com/media/set/?set=a.613117492045256.1073741923.107299275960416&type=1