Wednesday, 31 July 2013

Subhanallah wallahu Akbar


Subhanallah wallahu Akbar, Omar Tariq seorang Saudara Syahid dari Palestin , beliau meninggalkan negeri Gaza untuk menyertai jihad di Syria menentang syiah dan mendapat Jannah di Syria in sya Allah. Al-Fatihah untuk wira Palestin.

Kanak-kanak Gaza Menderita Masalah Psikologi Kerana Perang Israel..Satu tinjauan yang dijalankan oleh UNICEF menunjukkan bahawa perang Israel terhadap Tebing Gaza baru-baru ini telah menjejaskan kesihatan psikologi yang sangat teruk terhadap kanak-kanak Gaza.

Menurut keputusan awal tinjauan tersebut, kanak-kanak Gaza mengalami trauma psikologi yang berbeza seperti gangguan kemarahan dan kebimbangan, kesukaran memberi tumpuan dan lain-lain masalah yang berkaitan disebabkan oleh serangan udara dan meriam Israel semasa peperangan berlaku.

Tinjauan tersebut juga mendapati, lebih daripada 90 peratus kanak-kanak Gaza takut kepada bunyi yang kuat yang menyamai bunyi letupan semasa serangan, sementara 60 peratus kanak-kanak yang berusia dibawah 12 tahun mengalami mimpi ngeri ketika sedang tidur.