Thursday, 25 April 2013

ALLAHUAKBAR!!! Para SNIPER Hamas

ALLAHUAKBAR!!!
Para SNIPER Hamas

Semoga Allah memberi kekuatan kepada keluarga ini!

Saya menangis membaca kisah di sebalik gambar ini. Gambar ini di ambil semasa sepasang suami isteri melawat 4 orang anak mereka di penjara Israel. Anak-anak mereka adalah:

1. Nasser Abu Hamid (7 kali hukuman penjara seumur hidup+50 tahun)
2. Sharif Abu Hamid (4 kali hukuman penjara seumur hidup) 
3. Nasr Abu Hamid (5 kali hukuman penjara seumur hidup) 
4. Mohammad Abu Hamid (2 kali hukuman penjara seumur hidup+30 tahun)

Semoga Allah memberi kekuatan kepada keluarga ini!

Ameen.

sumber: http://goo.gl/Ei518

Rakyat Palestin Cedera akibat Serangan Tentera ke atas penunjuk perasaan Di Jerusalem

Khamis, 25/04/2013 - Sumber-sumber perubatan Palestin melaporkan bahawa seorang remaja Palestin telah ditembak dan cedera di muka selepas tentera Israel menyerang rakyat Palestin yang mengadakan protes tanpa kekerasan bersama-sama dengan tahanan Palestin, di bandar Abu Dis, di Timur Baitulmuqaddis. Beberapa rakyat Palestin menerima rawatan oleh pegawai perubatan.
Saksi melaporkan bahawa seorang pemuda Palestin yang dikenali sebagai Nayef Jaber, ditembakdengan peluru logam bersalut getah di rahang kerana beliau telah meninggalkan kereta selepas meletak nya di jalan utama di bandar.
Mereka menambah bahawa tentera melepaskan berpuluh-puluh bom gas dan bom tangan terhadap penunjuk perasaan yang membawa kepada kecederaan beberapa orang.
sumber : http://www.imemc.org
penterjemah : shuhada

Polis Menangkap Dua Remaja Israel kerana Membakar Kereta Warga Palestin

Khamis, 25/04/2013 - Pihak Polis Israel mengumumkan bahawa mereka telah menangkap dua remaja Israel yang tinggal di kawasan penempatan haram berhampiran kampung Dir Jareer, utara timur tengah Tebing Barat bandar Ramallah, kerana mereka dipercayai terlibat dalam pembakaran 10 kenderaan Palestin Selasa lalu.
Polis berkata bahawa ahli-ahli Jawatankuasa Penyiasatan Pusat memberkas dua remaja tersebut, sebagai sebahagian daripada penyiasatan kes pembakaran kenderaan Palestin di kampung berhampiran. Luba Samri, jurucakap polis Israel untuk media Arab, melaporkan bahawa dua remaja Israel itu masih dalam soal siasat.
sumber : http://www.imemc.org
penterjemah : nurul

Kekejaman Zionis – Jenazah Anak Palestin Di Makan Anjing Peliharaan Mereka

Kekejaman Zionis – Jenazah Anak Palestin Di Makan Anjing Peliharaan Mereka | Siapa yang tidak kenal akan kekejaman zionis, Palestin sebuah negara yang merdeka habis dijarah oleh mereka. Terbaru, satu lagi kisah memilukan apabila tentera Zionis dikatakan telah memberi anjing-anjing mereka makan dengan jenazah anak kecil Palestin, Ya Allah…
Untuk selanjutnya, sila baca petikan info yang kami salin dibawah.
Berita ini dilaporkan dari sebuah laman web. Tingkah laku keji dari tentera “Israel” laknatullah (semoga Allah mempercepatkan kebinasaan mereka). Seorang anak kecil mangsa bom “Israel”, insya Allah syahid dengan darah disekujur tubuhnya .., kemudian ibu bapanya berusaha menyelamatkan jasad anaknya …
Apa yang terjadi ..?
Tentera-tentera terkutuk itu menembak ibu bapa yang berusaha mengambil jasad anaknya, dan yang paling keji … mereka melepaskan anjing-anjing mereka yang kemudian memakan anak kecil itu … orang tua mana yang sanggup menyaksikan perkara sebegitu berlaku ..?
Berikut berita lebih lengkapnya:
Kekejian yang dilakukan tentera-tentera Zionis Israel terhadap rakyat Palestin di Semenanjung Gaza sudah di luar batas perikemanusiaan. Tentera-tentera Zionis itu bukan hanya memyerang warga Gaza dengan bom-bom dan tank-tanknya, tapi juga menggunakan anjing-anjing buas untuk menyiksa warga Gaza.
Kayed Abu Aukal, seorang doktor emergency di Gaza tidak tahu lagi kata-kata apalagi yang boleh digunakan untuk menggambarkan kekejian tentera-tentera Zionis itu. “Oh, Tuhan! Saya tidak pernah melihat pemandangan yang mengerikan seperti ini, “cuma itu kata-kata yang terlontar dari mulut Doktor Aukal melihat keadaan jenazah Shahd, seorang anak kecil Palestin yang berusia 4 tahun.
Shahd sedang bermain di belakang rumahnya di kem pelarian Jabalita, utara Jalur Gaza ketika sebutir bom Israel jatuh di belakang rumah mereka. Shahd yang masih anak kecil itu pun gugur syahid. Orang tua Shahd cuba menyelamatkan puterinya yang sudah bersimbah darah itu, tapi ketika mereka cuba mengambil jasad Shahd, tentera-tentera Zionis menembak mereka dari kejauhan.
Selama lima hari jasad Shahd tidak terurus dan terbaring di tanah, sampai akhirnya tentera-tentera Zionis melepaskan beberapa ekor anjing yang langsung mengoyak jasad Shahd yang sudah tak bernyawa. “Anjing-anjing itu meninggalkan satu bahagian tubuh dari bayi yang malang itu dalam keadaan utuh,” kata Doktor Aukal sambil menitiskan air mata.
“Kami sudah melihat pemandangan yang sangat memilukan selama 18 hari ini. Kami mengambil tubuh anak-anak yang terbakar atau terpisah-pisah, tapi kami belum pernah melihat hal yang seperti ini, “sambungnya.
Melihat jenazah adik perempuannya yang masih anak kecil menjadi santapan anjing-anjing tentara Israel, saudara laki-laki Shahd bernama Matar dan sepupunya bernama Muhammad, nekad mendekati jenazah Shahd, tapi keduanya ditembak tentera-tentera Zionis hingga gugur syahid.
Tetangga keluarga Shahd, Omran Zayda mendedahkan, tentera-tentera Zionis Israel itu sengaja melakukan kekejaman itu. “Mereka (pasukan Zionis) mencegah keluarga Shahd yang ingin mengambil jenazahnya, dan mereka tahu anjing-anjing itu akan memakan jenazah Shahd,” ujar Zayda.
“Tentera-tentera Israel itu bukan hanya membunuh anak-anak kami, mereka juga dengan sengaja melakukan cara-cara yang kejam dan tidak berperikemanusiaan. Kamu tidak akan pernah boleh bayangkan apa yang dilukan anjing-anjing itu terhadap tubuh Shahd, “kata Zayda sambil menahan cucuran air matanya.
Sejumlah warga Palestin mendedahkan, banyak warga mereka yang mengalami hal yang sama dengan Shahd. Di Jabaliya, tentera-tentera Israel menembak keluarga Abd Rabu yang sedang mengebumikan ahli keluarga yang menjadi mangsa serangan Israel. Tembakan membuat orang-orang yang ingin mengebumikan berlarian mencari perlindungan.
Bukan cuma menembak, tentera-tentera Zionis yang biadab itu kemudian melepaskan beberapa ekor anjing ke arah jenazah-jenazah yang belum sempat dikebumikan. “Apa yang terjadi kemudian sangat mengerikan dan tidak boleh dibayangkan,” kata Saad Abd Rabu.
“Anak-anak lelaki kami meninggal di depan mata kami dan kami dihalangi untuk menguburkan jenazahnya. Selepas itu, tentera Israel tersebut melepaskan beberapa ekor anjing mendekati jenazah, seakan-akan kekejaman yang telah mereka lakukan pada kami belum cukup, “tutur Abd Rabutak kuasa menahan tangisnya.
Tentera-tentera keji … semoga kematian-kematian yang menyiksakan segera kamu rasakan, diteruskan siksa kubur yang lebih menyakitkan sampai akhirnya menjadi penghuni neraka Jahannam yang paling menyakitkan.