Tuesday, 26 August 2014

ORANG PENTINGDAUD OGLU
I Menteri Luar Turkey
I Bekas Proffesor University 
I Berperibadi tawadu'
I Ahli politik penting dalam krisis Libya dan Syiria
I Sangat ambil berat dengan Syiria dan Gaza
I Juga berperanan besar dengan urusan dalaman negara.

MEREKA MENGULAS

DARI TURKEY KE GAZA 20 LAGI YANG CEDERA PERANG GAZA KE TURKEY

palestin

palestin

palestin

untukmu palestin

ALGERIA
Nenek ini menginfaq semua duit simpananya dan berpesan supaya disampaikan kepada mereka di Gaza

palestin

palestin

MENUNGGU

MENUNGGU
Memerah keringat, berjaga malam dan berpenat lelah demi sebuah tanah air yang dinodai.
Para wakil delegasi Hamas dan Jihad Islami serta beberapa fraksi lain di Kaherah dalam proses rundingan menuntut hak rakyat Palestin yang dinafikan.
manakala para pejuang ketenteraan pula sedang berjaga di perbatasan menanti jika ada sebarang pencerobohan.

Ya Allah! Ya Qahhar ! Ya Jabbar ! Ya Muntaqim ! Ya Dzal Jalali wal ikram! Ya Allah! Ya Allah! Ya Allah! bantulah saudara-saudara kami Di Gaza dan Ikhwanul Muslimin di Mesir dan di semua tempat.

palestin

palestin

palestin

palestin

palestin

palestin

palestin

palestin

palestin ·

palestin

palestin

palestin

palestin

Mangsa Holocaust Kutuk Kekejaman Pengganas Zionis!Holocaust-Sucks

Mereka juga menggesa orang ramai supaya memboikot sepenuhnya Israel. Menurut surat itu, mereka terdorong melakukan kecaman berkenaan selepas aktivis politik dan profesor Yahudi Elie Wiesel membeli iklan di media massa utama seluruh dunia untuk menuduh Hamas sebagai pembunuh kanak-kanak.

Wiesel juga membandingkan kumpulan pejuang Palestin itu dengan Nazi. Surat ditandatangani 327 Yahudi mangsa Holocaust itu ditaja Rangkaian Antarabangsa Yahudi Antizionis dan mereka menganggap Elie menodai sejarah untuk menghalalkan serangan Israel ke atas Gaza.

International Jewish Anti-Zionist Network in The New York Times
Keratan iklan disiarkan dalam akhbar The New York Times.[Baca]

Surat itu menyatakan, “Kami meluat dan marah terhadap manipulasi sejarah oleh Elie Wiesel bagi menghalalkan usaha Israel memusnahkan Gaza dan membunuh lebih 2,000 warga Palestin yang kebanyakannya kanak-kanak.

"Tiada apa boleh mewajarkan pengeboman ke atas tempat perlindungan Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu, rumah, hospital dan universiti.

"Tiada alasan untuk menyekat bekalan air dan elektrik ke atas Palestin.”

Rangkaian Antarabangsa Yahudi Antizionis turut menyalahkan Amerika Syarikat kerana membantu Israel dalam operasi di Gaza tindak-tanduk mereka melindungi negara Yahudi itu daripada dikecam.

“Penghapusan bangsa bermula dengan kesenyapan dunia,” kata surat itu.

Surat berkenaan diakhiri dengan gesaan supaya Israel menghentikan sekatan ke atas Gaza dengan serta-merta serta penegasan supaya kezaliman itu ditamatkan sepenuhnya.-Agensi

Kami takkan berhenti

Sementara itu, Perdana Menteri negara haram Israel, Benjamin Netanyahu semalam berkata, serangan ke atas Gaza akan diteruskan selagi ia dirasakan perlu.

“Operasi ini akan disambung sehingga matlamatnya tercapai.

“Ia mungkin mengambil masa,” katanya.

Dalam serangan udara tentera Israel semalam, dua pemuda Palestin menjadi mangsa terbaru kekejaman rejim Zionis ketika pejuang terus melancarkan roket ke negara Yahudi itu.

Kekerapan serangan Israel semalam agak menurun berbanding kelmarin apabila 60 bom menggegarkan Gaza dan mengorbankan 10 penduduk awam, sebuah bangunan 12 tingkat juga runtuh.

Namun tiada tanda menunjukkan serangan akan dihentikan.

Tentera berkata, 20 “sasaran pengganas” di Gaza dibom pagi semalam (waktu tempatan) manakala pejuang Palestin melancarkan sekurang-kurangnya 20 roket atau mortar ke Israel.

Netanyahu berkata, Hamas perlu menanggung akibat daripada perjuangan mereka.

“Saya menyeru semua orang awam meningalkan sebaranag struktur yang menjadi tempat Hamas melakukan aktiviti ke atas kami. Semuanya menjadi sasaran kami,” katanya.-AFP

-Sentiasapanas.com

Holocaust-in-Palestine
Holocaust-in-Palestine [2]
Holocaust-in-Palestine [3]
Holocaust-in-Palestine [4]
Holocaust-in-Palestine [5]
Holocaust-in-Palestine [6]
Holocaust-in-Palestine [7]


Read more: http://www.sentiasapanas.com/2014/08/mangsa-holocaust-kutuk-kekejaman.html#ixzz3BmucThaJ

palestin

Seni Rintangan, Gaza, Palestin, 26 Ogos 2014.

Art of Resistance, Gaza, Palestine, 26 August 2014.

palestin

Peluasan penjajahan berterusan diTebing Barat yang diduduki dan Yerusalem, 
pihak berkuasa pendudukan Israel semalam meluluskan pembinaan 708 unit rumah penjajah baru di Baitulmuqaddis, 26 Ogos 2014.

Ongoing colonial expansion in the occupied West bank and Jerusalem, Israeli occupation authorities approved yesterday the construction of 708 new colonial housing units in occupied Jerusalem, 26 August 2014.

palestin

Menara kediaman Basha di Gaza sebelum dan Selepas pasukan pendudukan Israel serangan udara semalam, 26 Ogos 2014.

The Basha Residential Tower in Gaza before and After the Israeli occupation forces airstrikes yesterday, 26 August 2014.

palestin

palestin

Elbasha Residential Tower in Gaza before and after the Israeli occupation forces airstrike yesterday, 26 August 2014.

Menara Elbasha Kediaman di Gaza sebelum dan selepas tentera Israel serangan udara semalam, 26 Ogos 2014.

palestin

Feeling happy he found his bike under the rubble of his family's house destroyed by an Israeli occupation forces airstrike, Gaza, Palestine, 26 August 2014.

Rasa gembira dia menjumpai basikalnya di bawah runtuhan rumah keluarganya yang dimusnahkan oleh tentera Israel dengan serangan udara, Gaza, Palestin, 26 Ogos 2014.
"Dont leave me"...This pic was take about 35 days ago in Alshifa Hospital in Gaza, the child survived but his whole family was killed by an Israeli occupation forces airstrike, 26 August 2014.

"Jangan tinggalkan saya" ... gambar ini telah diambil kira-kira 35 hari lalu di Hospital Alshifa di Gaza, kanak-kanak terselamat tetapi seluruh keluarganya dibunuh oleh tentera Israel serangan udara, 26 Ogos 2014.

palestin

The British film-maker Ken Loach wants an ‘absolute boycott of all the cultural happenings supported by the Israeli state’ and has labelled the US a ‘bully’ at the Sarajevo film festival, 26 August 2014.

British pembuat filem Ken Loach mahu satu 'boikot mutlak semua kejadian budaya disokong oleh kerajaan Israel dan telah dilabel Amerika Syarikat yang' membuli 'pada filem festival Sarajevo, 26 Ogos 2014.

palestin

Pengganas Palestin dibunuh oleh tentera Israel !!!!!!!!!!


Tiga saudara Judah keluarga yang terbunuh bersama-sama dengan ibu mereka Ahad lepas oleh pekerjaan serangan udara Israel menyamakan kedudukan rumah mereka di kawasan itu semasa mereka berada di dalam, 26 Ogos 2014.