Thursday, 23 September 2010

Pendatang Haram Yahudi Serang Sekolah Di Masjid Ibrahimi

Imej23 September 2010 - Hebron - Pihak berkuasa Israel pagi ini menangkap dua orang siswa Sekolah al-Ibrahimi, dekat masjid al Ibrahimi, di pusat kota Hebron, Tebing Barat, setelah mengepung sekolah tersebut.

Sumber tempatan menyatakan puluhan pendatang haram Yahudi menyerang siswa sekolah Ibrahimi ketika mereka pergi ke sekolah. Mereka membaling sekolah dengan batu sebelum pihak berkuasa Israel datang ke lokasi dan mengepung sekolah tersebut dengan alasan pertelingkahan tersebut di mulakan oleh penduduk Palestin yang tinggal berhampiran menyerang pendatang haram Yahudi di Ibrahimi.

Turut terlibat dalam mengepung sekolah tersebut lebih dari 200 pendatang haram Yahudi yang bersenjata. Mereka berusaha menyerbu sekolah tersebut. Sementara itu pihak Israel menangkap dua orang siswa dari sekolah tersebut dan membawanya ke tempat yang tidak diketahui.
Sumber: infopalestina   |   Terjemahan: Abumohd (Admin)

Pertembungan Di Silwan

Imej
23 September 2010 - 
Anggota Lujnah Mempertahankan Tanah.

Jurucakap bagi penduduk Silwan, Syed Abdul Karem Abu Saninah berkata, perbuatan provokasi yang dilakukan oleh pendatang haram Yahudi di Al-Quds yang mendapat bantuan penuh dari pihak berkuasa Israel, adalah sebagai satu perbuatan terroris untuk menghalang penduduk Palestin dari terus tinggal di kawasan Aqsa dan sekelilingnya.
Sumber: silwan.net   |   Terjemahan: Abumohd (Admin)