Wednesday, 30 October 2013

DAULAH ISLAMIAH, Ketika era Empayar Islam Uthmaniah. Darah umat Islam ketika ini sangat mahal, berbeza dengan sekarang bilamana kuffar menguasai dunia, umat Islam dibunuh sewenangnya. Dalam gambar, Tentera Uthmaniah berarak ke Terusan Suez pada tahun 1914.

Perdana Menteri Ismail Haniyeh telah menganugerahkan pelarian Palestin, Eqbal Asa'd sebagai doktor paling muda di dunia.

Perdana Menteri Ismail Haniyeh telah menganugerahkan pelarian Palestin, Eqbal Asa'd sebagai doktor paling muda di dunia. Pejabat Perdana Menteri mengesahkan bahawa Haniyeh telah menjemput Asa'd, 20, dan mengucapkan tahniah kepada beliau diatas kecemerlangan beliau. 

Guinness World Records merekodkan pencapaian ini satu rekod dunia bagi pelajar perubatan termuda di dunia dan doktor paling muda di dunia. Eqbal Asa'd, 20, pelarian Palestin yang tinggal di sebuah kem pelarian Palestin di Lubnan, mendaftar di Weil Cornell Medical Collage di Qatar apabila dia hanya berusia 14 tahun. Pada usia 20 tahun, dia mendapat ijazah sarjana muda dalam bidang perubatan dengan kepujian.