Saturday, 25 May 2013

Israel cuba bunuh pesakit Palestin


Baitulmaqdis: Pihak berkuasa kesihatan Palestin menuduh Israel cuba membunuh sejumlah pesakit Palestin dengan menggantikan gas nitrus untuk ubat bius dengan gas oksid karbon yang beracun.

Menteri Kesihatan Palestin, Dr Mufid al-Mukhallati menyatakan demikian dalam sidang akhbar di Gaza. “Dengan pertolongan Allah melalui campur tangan pegawai perubatan di hospital Gaza, nyawa pesakit yang menjadi mangsa gas beracun itu akhirnya dapat diselamatkan,” katanya.


Mufid mengarahkan agar kementerian itu segera membentuk pasukan siasatan. Terdapat dakwaan mengatakan Israel menggantikan gas nitrus untuk bius dengan gas oksid yang beracun ketika pembedahan. Israel melarang pusat kesihatan dan hospital di Gaza mendapat bekalan ubat bius. Gas untuk ubat bius hanya boleh dibawa masuk dari wilayah zon hijau yang ditadbir rejim Zionis itu. Mufid juga berkata, pihaknya akan mengirim surat kepada agensi kesihatan dunia PBB dan Pertubuhan Palang Merah Antarabangsa supaya menyiasat kejadian itu dan memeriksa bekalan gas nitrus ke Palestin. - AP

anak2 dipenjara

Saya menangis membaca kisah di sebalik gambar ini. Gambar ini di ambil semasa sepasang suami isteri melawat 4 orang anak mereka di penjara Israel. Anak-anak mereka adalah:

1. Nasser Abu Hamid (7 kali hukuman penjara seumur hidup+50 tahun)
2. Sharif Abu Hamid (4 kali hukuman penjara seumur hidup) 
3. Nasr Abu Hamid (5 kali hukuman penjara seumur hidup) 
4. Mohammad Abu Hamid (2 kali hukuman penjara seumur hidup+30 tahun)

Semoga Allah memberi kekuatan kepada keluarga ini!

Ameen.

sumber: http://goo.gl/Ei518

SUBHANALLAH

Berita terkini dari GazaGambar semasa pengebumian Haitam Mishal (29 tahun) di Kem Pelarian Shati di Gaza City.

Pagi tadi pesawat Israel telah mengebom Haitam yang sedang menunggang motosikal dan mencederakan beberapa orang awam lain. Ini adalah serangan udara pertama selepas genjatan senjata yang telah dicapai pada November lalu. 

Tentera Israel berkata, Haitam Mishal dikenalpasti sebagai individu yang bertanggungjawab dalam beberapa siri serangan roket di Bandar Eilat pada 17 April lalu.

sumber: http://bit.ly/11zqUxJ

Israel is a War Criminal

So... Who's the terrorist in this case?!
Share This Picture To The World ...
Israel is a War Criminal

DARI DAMASCUS KE AQSA

Biadap punya yahudi. Tunggu masanya akan sampai, dan kamu semua akan mencari tempat untuk menyorok, dan tidak ada tempat untuk menyorok kecuali dibalik sepohon pokok. Doakan Mujahideen Syria, selepas misi mereka di Syria selesai, mereka telah berjanji akan ke Aqsa, seperti yang telah dilakukan oleh Saidina Umar dan Salahudin Ayubi. Doakan mujahideen....

~ DARI DAMASCUS KE AQSA ~