Thursday, 11 February 2016

Perancangan Musuh Islam Untuk Melemahkan Islam


Rancangan Yahudi Melemahkan Tasawwuf dan Tarekat lantas Membawa Kepada Kemusnahan Islam- 

Pada perang salib dahulu, mereka musuh-musuh Islam memperoleh kekalahan yang cukup besar, dengan Kehebatan Salahuddin Al-Ayubi dan tentera-tenteranya yang menimbulkan rasa gerun pihak Musuh.

Oleh kerana kekalahan yang besar itu, Maka mereka orang-orang Yahudi pun berkumpul bermensyuarat untuk mengkaji apakah yang menyebabkan Ummat Islam ketika itu kuat. Setelah perbincangan demi perbincangan dilakukan, kajian demi kajian dijalankan, Maka mereka sepakat untuk memisahkan 4 perkara daripada diri Ummat Islam supaya kelak Ummat Islam akan berada dibawah kaki mereka. 

Yang pertamanya mereka memutuskan untuk memisahkan Dzikir daripada Ummat Islam supaya Ummat Islam hari ini berjuang tanpa dzikir dan sudah semestinya perkara yang tidak disertai dengan dzikir itu adalah perkara yang sia-sia. 

Keduanya mereka memutuskan untuk memisahkan Ilmu Tassawuf/ Tarekat daripada diri Ummat Islam kerana mereka mendapati Raja dan tentera-tentera yang hebat-hebat daripada kalangan Ummat Islam dahulu semuanya adalah daripada golongan Sufi/Tarekat, antaranya Sultan Muhammad Al-Fateh yang mengambil tarekat Naqshbandi daripada gurunya Shaykh Shamsuddin Al-Wali, Salahuddin Al-Ayubi dan banyak lagi pahlawan-pahlawan Islam yang merupakan Ahli Sufi.

Ketiganya, mereka memutuskan untuk memisahkan Qasidah-qasidah/ Syair-syair yang memuji Allah dan Baginda Rasulullah saw daripada diri ummat Islam. Hal ini kerana tentera-tentera Islam dahulu sebelum pergi berperang mereka akan mendendangkan qasidah-qasidah serta syair-syair yang yang menaut hati mereka kepada Allah, menaut hati mereka kepada Rasulullah saw, dan membangkit semangat Juang didalam diri mereka yang menyebabkan mereka menjadi seperti Singa yang Gagah apabila dimedan perang. 

Keempatnya pula mereka memutuskan untuk memisahkan Rasulullah saw daripada diri Ummat Islam, hal ini kerana kesemua pejuang-pejuang Islam dahulu itu berjuang kerana Rasulullah saw, bahkan tidak pernah walau sedetik sekalipun mereka berpisah daripada Rasulullah saw(melupakan Rasulullah saw). Dengan memisahkan Rasulullah saw daripada diri Ummat Islam maka mereka akan memperoleh kemenangan yang paling besar. 

Umumnya diketahui bahawa Rasulullah saw itu merupakan Qudwatul Hasanah(Contoh yang agung lagi terbaik). Apabila terpisahnya Rasulullah saw daripada diri Ummat Islam maka Ummat Islam akan menjadi terhuyung-hayang tanpa arah tuju, tanpa contoh atau ikutan. Hal ini telah terbukti dizaman ini, Ummat Islam hari ini lebih mencontohi tokoh-tokoh barat daripada Baginda Rasulullah saw, Ummat Islam lebih mencontohi artis-artis, pelakon-pelakon, dan penyanyi-penyanyi daripada mencontohi Baginda Rasulullah saw. 

Maka sekarang telah berjayalah keempat-empat perancangan mereka ini untuk meletakkan Ummat Islam dibawah telapak kaki mereka, cuba lihat di Institusi pengajian seperti sekolah-sekolah atau universiti-universiti yang ada kini, Fakulti Pengajian Usuluddin ada, Fakulti Pengajian Syariah ada, tapi Fakulti Pengajian Tasawuf tiada. Kemanakah hilangnya? Sedangkan Iman, Islam dan Ihsan itu adalah perkara yang tidak dapat dipisahkan. 

Kini telah terlaksana keempat-empat perkara ini, dan dan Ummat Islam hari ini tersangat-sangatlah lemah.

` TUAN GURU USTAZ MUSTADA KAMAL.. BATU BUROK TERENGGANU. 

YAHUDI ANGGAP ORANG LAIN BINATANG.YAHUDI ANGGAP ORANG LAIN BINATANG.

Bagi kaum yahudi,orang selain dari bangsa mereka adalah binatang dan tidak layak menjadi manusia.Mereka berpegang kepada kitab Talmud..Ini beberapa petikan dari Talmud:-

“Hanya orang-orang Yahudi yang manusia, sedangkan orang-orang non Yahudi bukanlah manusia, melainkan binatang.” 
(Kerithuth 6b hal.78, Jebhammoth 61a)

“Orang-orang non-Yahudi diciptakan sebagai budak untuk melayani orang-orang Yahudi.” (Midrasch Talpioth 225)

“Angka kelahiran orang-orang non-Yahudi harus ditekan sekecil mungkin.”
(Zohar II, 4b)

“Orang-orang non-Yahudi harus dijauhi, bahkan lebih daripada babi yang sakit.” (Orach Chaiim 57, 6a)

“Tuhan (Yahweh) tidak pernah marah kepada orang-orang Yahudi, melainkan hanya (marah) kepada orang-orang non-Yahudi.”
(Talmud IV/8/4a)

“Di mana saja mereka (orang-orang Yahudi) dating, mereka akan menjadi pangeran raja-raja.” (Sanhedrin 104a)

“Terhadap seorang non Yahudi tidak menjadikan orang Yahudi berzina. Bisa terkena hukuman bagi orang Yahudi hanya bila berzina dengan Yahudi lainnya, yaitu isteri seorang Yahudi. Isteri non-Yahudi tidak termasuk.”
(Talmud IV/4/52b)

“Tidak ada isteri bagi non-Yahudi, mereka sesungguhnya bukan isterinya.”
(Talmud IV/4/81 dan 82ab)

“Orang-orang Yahudi harus selalu berusaha untuk menipudaya orang-orang non-Yahudi.”
(Zohar I, 168a)

“Jika dua orang Yahudi menipu orang non-Yahudi, mereka harus membagi keuntungannya.” (Choschen Ham 183, 7)

“Tetaplah terus berjual beli dengan orang-orang non-Yahudi, jika mereka harus membayar uang untuk itu.”
(Abhodah Zarah 2a T)

“Tanah orang non-Yahudi, kepunyaan orang Yahudi yang pertama kali menggunakannya.” (Babba Bathra 54b)

“Setiap orang Yahudi boleh menggunakan kebohongan dan sumpah palsu untuk membawa seorang non-Yahudi kepada kejatuhan.”
(Babha Kama 113a)
Pegawai Penyiasat
Manusia yang mempunyai hati tetapi tidak mahu memahami dengannya,mempunyai mata tetapi tidak mahu melihat,mempunyai telinga tetapi tidak mahu mendengar,mereka itu seperti binatang ternakan,bahkan lebih sesat lagi.
(Al-A’raf)

Fatah, Hamas setuju bentuk kerajaan perpaduan


11 Februari 2016 12:10 AM


RAMALLAH 10 Feb – Kerajaan Palestin bersedia untuk dibubarkan bagi memberi laluan kepada pembentukan kerajaan perpaduan, selepas pergerakan Fatah dan Hamas bersetuju mewujudkan perdamaian.
Perdana Menteri, Rami Hamdallah sudah ‘bersiap sedia untuk meletakkan jawatan bagi menyokong pembentukan sebuah kerajaan perpaduan dan untuk melaksanakan semua usaha bagi mencapai perdamaian sebenar”, kata satu kenyataan.
Anggota Kabinet kerajaan perpaduan dianggotai teknokrat bebas daripada kerajaan pimpinan Fatah di Tebing Barat dan Hamas yang memerintah Gaza yang dipersetujui pada 2014 ketika kedua-dua pihak mengumumkan perdamaian.
Namun, kerajaan perpaduan itu tidak bertahan lama dan tidak dibenarkan beroperasi di Gaza, dengan hubungan Presiden Mahmoud Abbas daripada Fatah dan pergerakan Hamas terus tegang.
Pengisytiharan yang dibuat oleh kerajaan Palestin hari ini bersedia untuk dibubarkan, dibuat dua hari selepas rundingan antara Fatah dan Hamas di Doha ibu negara Qatar, yang merupakan kali pertama langkah seum­pama itu dibuat.
Hamas juga berkata, ia bersedia “membentuk kerajaan baharu perpaduan tanpa sebarang syarat”, dan menggesa “kerajaan baharu itu menyelesaikan semua masalah berbangkit”.
Hamas menuduh Fatah menghalang kerajaan membayar gaji 50,000 kakita­ngan yang bertugas sejak Hamas meme­rintah Gaza pada 2007.
Fatah pula menuduh Hamas mengekalkan kerajaan penentang dan enggan melepaskan kawalan ke atas sempadan Gaza.
Kali terakhir pilihan raya Pa­lestin diadakan ialah 10 tahun lalu. 
– AFP
- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/luar-negara/fatah-hamas-setuju-bentuk-kerajaan-perpaduan-1.188865#sthash.rj55Yw1P.dpuf