Friday, 26 July 2013

PEMUKIM YAHUDI BAKAR 400 POKOK ZAITUN MILIK WARGA PALESTINA DI BETLEHEMBETHLEHEM – Para pemukim haram Yahudi membakar 400 pohon zaitun di sebuah perkampungan milik warga Palestina di bahagian barat daya Bethlehem pada Ahad (21/7/2013), menurut laporan penduduk,di lampir siar Ma’an News Agency.

Laporan mengatakan lebih dari 12 hektar pohon dibakar oleh para pemukim Yahudi dari pemukiman Bat Ayin, kata saksi. Tanah tersebut milik warga bernama Haj Abdul-Rahman Hamdan.

Para pemukim Yahudi secara sengaja melakukan nya kepada warga Palestina dengan merosakkan tanah dan tanaman mereka, selain membuat pelbagai kerugian para petani Palestina, salah satu tujuannya agar warga Palestina meninggalkan tanah mereka dan orang “Israel” dapat menguasainya.

Sejak 1967, Israel telah menyita lebih dari 2500 hektar tanah dari desa al-Jaba, hanya tersisa 750 hektar bagi penduduk Palestina.

YA ALLAH YA TUHANKU KAU BERIKAN PERTOLONGNGAN KEPADA UMAT ISLAM DI PALESTIN

YA ALLAH YA TUHANKU KAU BERIKAN PERTOLONGNGAN KEPADA UMAT ISLAM DI PALESTIN SESUNGGUNYA MEREKA DIANIAYAI OLEH YAHUDI LAKNATULLAH. YA ALLAH ENGKAU MUSNAHKAN YAHUDI DENGAN SEDASYAT-DASYATNYA SEPERTI MANA ENGKAU PERNAH MENGHANTAR BURUNG-BURUNG ABABIL UNTUK MENGHANCURKAN TENTERA BERGAJAH MUSYRIKIN. AMIN...

TOLONG SHARE SEMOGA DOA SAUDARA SEMUA DAPAT MENOLONG SAUDARA KITA DI PASLESTIN ,  sedih tengok gambar ni