Saturday, 11 January 2014

palestin

palestin

Ariel Sharon meninggal dunia

Ariel Sharon
11 Januari 2014

TEL AVIV - ISRAEL. Bekas Perdana Menteri Israel Ariel Sharon disahkan meninggal dunia hari ini.

Radio Tentera Israel mengumumkan, Sharon meninggal dunia pada usia 85 tahun selepas koma sejak lapan tahun lalu akibat serangan angin ahmar.

Minggu lalu, kumpulan perubatan hospital Tel Hashomer di sini, mengumumkan kesihatan Sharon makin merosot selepas menjalani pembedahan memasukan tiub saluran makanan, dipetik dari laporan Al Jazeera.

Pelan damai Palestin-Israel yang tak masuk akal yang berat sebelah

Pelan damai Palestin-Israel yang tak masuk akal yang berat sebelah dianjurkan oleh kapir amerika antaranya tiada ketenteraan dalam negara Palestin yang akan dibentuk malah askar2 israel kekal di sempadan dan status kesemua kawasan pendudukan Israel di Tebing Barat akhirnya akan diisytihar sebagai wilayah Israel.. kesimpulannya kerangka perjanjian itu smua mnyebelahi israel laknatullah.. Ummat Islam selalu di permain2kn barat dan israel serta syiah yg bertopengkan Islam.. Betapa banyaknya negara2 Islam di sekitar Palestine tp smua hanya ada smgt Nasionalis.. tunduk pada kuasa politik dan ekonomi dunia.. apa guna negara2 kaya minyak sekitar Palestine mereka jg boleh mmpengaruhi ekonomi dunia jika mereka bersatu spertimna ngara2 arab pernah lakukan suatu masa dulu tuk menekan amerika...tidak hairanla jika kini ramai briged2 atau jihadis2 yg bangkit mengangkat senjata membela Islam menentang kapir2 ini kerana pertahanan2 Islam kini hanya menjaga negara bukan agama dan maruah ummat Islam.. tp malah mereka di lable pengganas atau terrorist oleh mereka2 yg khianati Islam... BERSATULAH WAHAI UMMAT ISLAM....