Sunday, 22 March 2015

Kisah Bangsa Yahudi Yang di Laknat TuhanKisah Bangsa Yahudi Yang di Laknat Tuhan

Sehingga satu kisah, sebahagian bangsa yahudi dilaknat Allah menjadi beruk serta babi. Perkara terkutuk dilakukan oleh bangsa ini walaupun mendapat keterangan yang jelas mengenai mukjizat Rasul serta Nabi, namum mereka tetap jua mengingkari perintah Nabi serta Allah.

Terdapat kisah Nabi yang dibunuh. Setelah diselamatkan oleh Allah dari dikejar oleh Firaun melalui ombak yang dibelah oleh tongkat Nabi Musa, bangsa ini kembali menyembah berhala lembu yang dicipta setelah beberapa bulan ditinggalkan oleh Nabi Musa.

Allah Yang Maha Mengentahui. Diciptakan bangsa yahudi sudah tentu ada hikmahnya. Buat orang Mukmin serta beriman untuk bersatu dan menentang mereka hingga kemenangan yang dijanjikan Allah sebelum kiamat muncul. Hikmah Rasullah SAW dari bangsa Arab menjadi penutup segala Nabi hingga ke akhir zaman.

Pelbagai kisah, sirah serta peristiwa yang berlaku di zaman Rasullah SAW serta sebelumnya banyak memberi panduan kepada orang Mukmin sekarang untuk berhadapan dengan bangsa yang dilaknat Allah.

Jika dahulu bangsa ini sanggup membunuh Pesuruh Allah yang telah menunjukkan bukti nyata mukjizat Nabi, apalah yang nak diheran jika hari ini mereka membunuh, menganiaya serta mendera penduduk Palestin, Gaza serta di mana - mana dunia.

Setelah apa yang berlaku bermula selepas kejatuhan Kerajaan Uthmaniah di Turki hingga penubuhan negara haram isreal, bersilih perjanjian dicetak serta dilakonkan, selayaknya bangsa ini dihapuskan dari muka bumi Allah di atas segala kerosakan yang dilakukan oleh mereka.

Kita patut bertanya, adakah kita patut bercakap soal keamanan bila berdepan dengan bangsa yahudi ini yang berjalan di atas muka bumi Allah melakukan pelbagai kerosakkan kepada seluruh bangsa yang ada di bumi?

Selayaknya dikhabarkan antara tanda akhir zaman adalah ketibaan satu waktu di mana setiap orang yahudi akan bertempiaran mencari tempat bersembunyi dan apabila berlindung di belakang batu, batu itu pun akan bercakap memberitahu tentang yahudi yang tengah berlindung itu.

Dengan segala macam kekejaman yang dilakukan oleh mereka disaksikan oleh seluruh penduduk dunia, mengundang kebencian berpanjangan kepada bangsa laknatullah ini.

Kecanggihan teknologi satu masa nanti akan dapat mengesan walau di ceruk mana setiap bangsa ini bersembunyi.

Cabaran yang digalas oleh umat Islam semakin tinggi. Kita telah kalah dalam perjungan menegakkan negara Islam berdaulat, mengundang keangkuhan berterusan musuh Islam seperti yahudi, israel untuk terus memalukan umat Islam di serata dunia.

Kejatuhan Kerajaan Uthmaniah sejak perang dunia pertama, terus membawa umat Islam, negara Islam ke hari ini ke arah kehancuran, perpecahan serta pelbagai perkara yang amat memalukan.

Walaupun dikurniakan sumber kekayaan tak terbatas, namum pemimpin yang memimpin umat bukan mereka yang sebenar - benarnya berjuang untuk menegakkan kalimah Allah.

Bumi menangis. Manusia di seluruh dunia menderita kerana salam, rahmat serta keselamatan yang dijanjikan Islam, rahmat ke seluruh alam tidak dapat dirasai kerana Islam kini berada padda tahap paling lemah.

Sejak kejatuhan Kerajaan Islam Uthmaniah, kini hampir satu abad (100 tahun - 1920- 2010) dunia menyaksikan zaman muram Islam.

Bukan soal kekejaman yahudi yang menjadi persoalan, tapi soal dan isu umat Islam tidak mempunyai pemimpin yang dapat menyatukan Ummah di seluruh dunia.

Strategi pecah dan perintah - sempadan negara serta semangat nasiolis telah melunturkan semangat jihad serta persaudaraan Islam di seluruh dunia.

Ummah ketandusan Pemimpin yang mampu memimpin ummat menegakkan semula kedaulatan Islam.

Pemimpin ini diharap akan muncul menyatukan seluruh umat Islam di dunia dan membawa dunia ini ke arah kebenaran, salam, selamat serta rahmat seperti yang telah dijanjikan oleh Allah.

Diwaktu itu, bangsa yahudi yang hina ini akan dapat dihapuskan, dikurung serta dikawal untuk tidak terus melakukan kesakitan kepada seinci pun kulit serta tubuh Ummah serta umat Islam kerana bangsa laknatullah ini hanyalah secebis najis hina yang hanya takutkan bayang - bayang mereka sendiri.

Selamanya kita tidak akan melihat keamanan di dunia ini jika Islam lemah, tidak tertegak di bumi Allah. Oleh itu, menegakkan Daulah Islam adalah menjadi kewajipan setiap insan di dunia, bukan setakat untuk menghalang kekejaman bangsa yahudi ini dari berterusan, tapi untuk memastikan bahawa Islam itu sebenar - benar rahmah untuk seluruh alam, bukan hanya kepada orang Islam sahaja.

Ya Allah, aku berdoa moga aku menjadi sebahagian daripada perjuangan itu. Amin.

BACA INI JUGA: 10 Perkara Besar Yang Di Sembunyikan Yahudi

Sumber: Zul1979.blogspot.com


Sumber artikel: http://www.sentiasapanas.com/2012/11/kisah-bangsa-yahudi-yang-di-laknat-tuhan.html#ixzz3V6cRHtxG
Follow us: @SentiasaPanas on Twitter | SentiasaPanas on Facebook

No comments:

Post a Comment