Monday, 23 March 2015

Hari Ini, 11 Tahun Syeikh Ahmad Yasin Wafat

Ahad, 22 MAC, 2015PAGI ITU, 11 Tahun Lalu apabila Keluar Masjid solat subuh di masjid al Majma al Islami berhampiran rumahnya di kampung Sabra di timur Bandar Gaza, Israel membunuh Syeikh Ahmad Yasin Dengan menembbakkan Tiga buah peluru berpandu.

Tepatnya tanggal 22 Mac 2004 lalu, Syeikh Ahmad Yasin Bersama Tujuh Orang yang bersamanya Pengguguran. Tubuh Syeikh Ahmad Yasin tercerai berai bercampur KERUSI bahagian-bahagian roda Yang membawanya jam peluru berpandu menghantamnya Ketika Keluar Masjid masjid di pagi ITU.

Syeikh Ahmad Yasin sungguh Dengan perjuangn gigihnya, rasaya meninggal Dunia, IA Bersama sekumpulan tokoh Ikhwan Muslimin di Semenanjung Gaza Pada 14 Disember 1987 hendak membina Sebuah organisasi perlawanan Untuk melawan penjajah Zionis, Yang-kemudian disebut Hamas.

Danpengaruh Gerakan Hamas Jogja Sangat besar, dan Carian selepas menyertai Dengan kekuatan-kekuatan Palestin Dalam Berjuang melawan penjajah Zionis di Tebing Barat dan Jalur Gaza.

Dan Hingga Kini Hamas, di Bawah Pimpinan Khalid Misyal Akan Terus menempuh jalan perlawanan sampai South pernah dihasilkan rakyat Palestin tercapai. Membebaskan tanah dan mendaptkan kemerdekaannya Menjadi Kenyataan dan DAPAT direalisasikan.

"Jalan Yang ditempuh Syeikh Yasin dan Projek Masih dan Terus berlanjut. Kenangan beliau ADA Pada 'Tangan' dan mata Links Setiap perjuang perlawanan Palestin Yang menghalang penjajah Zionis dan melawan kejahatannya," Kenyataan Demikian Petikan Hamas Masjid Info Palestin.

* Sumber Masjid islampos.com

No comments:

Post a Comment